We zijn drie ontwerpers en creatieve ondernemers die sinds 2014 samenwerken om mensen te verbinden

Ron Krielen

Sociale innovator en Sociale ontwerper

Ik ben een pragmatische idealist met een visie en een designdiploma. Compassie staat met dikgedrukte letters in mijn woordenboek, net als optimisme. Met optimisme bedoel ik niet dat alles in orde is, maar ik geloof wel dat er voor elk probleem een oplossing is.

Tijdens mijn studie aan de Design Academy Eindhoven liep ik stage in Moldova bij een Belgische hulporganisatie. Ik moest voltooide en lopende (bouw)projecten vastleggen en rapporteren, zoals scholen, weeshuizen en een meubelfabriek. De ervaring heeft mijn blik verruimd en gaf me de kans om mijn ideeën te testen over hoe je mensen aan de onderkant van de samenleving het best kan helpen. In mijn studententijd werkte ik ook als taxichauffeur voor ouderen en gehandicapten. Het droeg niet alleen bij aan mijn levensonderhoud, het gaf me ook een gevoel van betrokkenheid: wat ik deed betekende iets voor anderen. In 2013 studeerde ik af met het project Two Hats, waarvoor ik de verhalen en problemen die ik in de taxi hoorde omzette in vragen en uitdagingen die de samenleving aan zou moeten pakken. Voor Two Hats kreeg ik in 2013 de DAE Connector Award.

Na mijn afstuderen kreeg ik weer contact met Conor en Minsung. Omdat onze ervaring en interesses zo goed aansluiten ben ik begin 2015 met ze gaan samenwerken in Corner Spot. Binnen een jaar stopte ik met mijn bijbaan om fulltime als social designer te werken. Ik neem deel aan alle lopende projecten en samen bepalen we de koers voor de komende jaren.

Minsung Wang

Creatieve ondernemer en Communicatie ontwerper

Ik ben als kunsthistoricus en archeoloog afgestudeerd aan de Seoul National University in 2005 en ben later verder gaan studeren aan de Design Academy Eindoven, afdeling Man and Leisure. Na mijn afstuderen in 2014 heb ik me in Eindhoven gevestigd als designer, verbinder en ondernemer. Door mijn studie in Korea kende ik al de waarde van cultuur, geschiedenis en context; de studie in Nederland heeft daar nog de kracht van creativiteit aan toegevoegd en het potentieel van bruggen bouwen tussen mensen. Nu onderzoek ik wat er mogelijk is als we kennis en design inzetten om waardevolle samenwerkingen tot stand te brengen in de stad.

Eindhoven staat erg open voor sociale innovatie en wij ontwikkelen en realiseren juist projecten die gericht zijn op sociale, culturele en economische uitdagingen in de stad. Ik geloof zeker dat we een verschil maken in Eindhoven, maar we leren er ook elke dag nieuwe dingen bij tijdens al onze projecten en samenwerkingen en ik hoop dat we die kennis en ervaring ook kunnen verspreiden en delen met andere steden en gemeenschappen.

Mijn afstudeerproject aan DAE, Breadcrumb Workshops, gaat over de creatie van inspirerende technologieworkshops voor gemeenschappen. Ik geloof in moderne technologie als middel tot empowerment en ben er groot voorstander van dat mensen zonder technische achtergrond vertrouwd raken met technologie en physical computing. Dit komt soms terug in onze projecten en we werken graag samen met instituten en gemeenschappen om onze kennis te delen.

Interesse in een gesprek?