TU/e Professional Identity online lezingen

Doelgroep TU/e Industrial Design Bachelor studentenCliëntTU/e Bachelor College,
dr. Migchiel van Diggelen
ProductieDecember 2015 – Mei 2016SamenwerkingMarnix Oosterwelder,
TU/e ID staff & students

In december 2015 nam ontwerper Izabela Boloz contact met ons op over een video-opdracht voor de faculteit Industrieel Design (ID) van de Technische Universiteit Eindhoven. De opdracht was voor het ontwikkelen en maken van een serie online lezingen als onderdeel van een webcursus voor ID bachelors over zelfsturend leren, verzorgd door dr. Mighiel van Diggelen.

Het was de bedoeling om een serie video’s te maken die de basisprincipes van zelfsturend leren op een inspirerende manier zou introduceren. Hiervoor besloten we live presentaties te combineren met illustraties. Omdat de meeste informatie niet visueel was, hielpen de illustraties om de studenten bij de inhoud te betrekken. We vroegen designer Marnix Oosterwelder om op basis van het script illustraties te maken en ID zorgde voor drie studenten voor de presentatie.

Vanaf februari 2015 verzorgden we vijf afzonderlijke online lezingen voor de studenten terwijl de cursus zelfsturende leren vorderde. Aan het eind van de cursus in augustus 2015 gaven we ID een totaalpakket met alle vijf de lezingen, inclusief correcties en aanpassingen om de kwaliteit te verbeteren. De opdracht was een uitstekende kans om educatief materiaal te maken in samenwerking met een universiteit. We hebben veel ervaring opgedaan met de productie van video’s die presentaties en illustraties combineren en we hopen dit format in de toekomst nog vaker toe te kunnen passen.