The Shipyard

DoelgroepAfvaardiging van internationale design expertsCliëntDutch Design Foundation (Dutch Design Week)
Datum en locatie Okt. 22, 2015 (DDW 2015) in het KlokgebouwPartnerIngrid van der Wacht

In september 2015 gaf Ingrid van der Wacht, internationaal projectmanager bij Dutch Design Foundation ons de opdracht om voor Dutch Design Week 2015 een workshop te ontwikkelen en leiden met de titel “wat als… design festivals laboratoria voor innovatie waren”. De workshop was bedoeld om met een groep internationale designfestivalexperts op bezoek bij DDW 2015 de mogelijkheid te bespreken om design festivals te gebruiken als platform voor sociale innovatie.

We wilden dat elke afgevaardigde uit Eindhoven naar huis zou gaan met een imaginair scenario over hoe het designfestival in hun eigen stad een platform voor innovatie zou kunnen worden. In nauwe samenwerking met Ingrid maakten we van onze co-designmethode Concept Cookery een co-creatie proces om metaforische schepen te bouwen: The Shipyard.

The Shipyard was een co-design workshop waarin experts vijf vragen aandroegen en de andere deelnemers gerelateerde uitdagingen presenteerden. De workshops leverden “scheepsdelen” op, waarmee we de deelnemers begeleidden bij de bouw van “schepen” die aan de specifieke vragen en uitdagingen tegemoet kwamen in fictieve scenario’s. Dankzij de hulpmiddelen die we ontwikkeld en gemaakt hadden voor The Shipyard konden de deelnemers nieuwe ideeën creëren die stevig verankerd waren in hun omgeving en hun expertise.