Machining Valley Embassy

Doelgroep Verspanende industrie van Mullae,
Creatieve industrie van Eindhoven
CliëntSEMAS (South Korea)
Periode en locatieOkt.17-25, 2015 (DDW 2015) at Sectie-CPartnersJungdabang Project (South Korea)

Machining Valley Embassy (MVE) is opgericht om creatieve en economische samenwerking tot stand te brengen tussen kleine metaalwerkplaatsen in Mullae en ontwerpers in Eindhoven.

Exhibition furniture: Uit de Buurtfabriek
Graphic design: Lee, Sooji

In veel districten van Seoul hebben zich gespecialiseerde industrieën ontwikkeld met een heel eigen functie binnen de metropool, vergelijkbaar met organen in een lichaam. De traditionele metaalbewerkersindustrie in het Mullae district is hiervan een voorbeeld. In Mullae (bevolking: 32.000 mensen) vind je een gevarieerde gemeenschap van kleinschalige metaalwerkplaatsen en vaklui die als metaalproducenten van essentieel belang zijn voor de stad. Verschuivingen in de moderne industrie van Seoul hebben ook invloed op de vraag naar traditionele metaalbewerking. Er is geen sprake van dat Mullaes metaalbewerkingsindustrie in gevaar zou komen, maar de gemeenschap gaat wel door een onzekere periode die aanpassingen vereist in hun traditionele manier van werken.

Daartegenover staat Eindhoven, een stad die al de overgang maakte van productie-industrie van fabrikanten als Philips (lampen/elektronica) en DAF (auto’s/trucks) in de 20e eeuw naar een industrie gericht op technische innovatie en creativiteit in de 21e eeuw. De stad koestert een uitzonderlijk diverse en veelzijdige industrie van onafhankelijke ontwerpers en kleinschalige creatieve bedrijven.

MVE richt zich op kleinschalige productie van hoogwaardige prototypes om wederzijds gunstige samenwerkingen tot stand te brengen tussen metaalwerkplaatsen in Mullae en ontwerpers in Eindhoven. We namen deel aan Dutch Design Week 2015 met onze eerste tentoonstelling in Sectie-C, waar we werk toonden van tien bedrijven uit Mullae die uiterst precieze prototypes van metaalproducten maken. Dit was onze eerste stap om innovatieve samenwerking en nieuwe kansen te creëren tussen Mullae en Eindhoven. MVE richt zich op ontwerpers in Eindhoven die interesse hebben om in de toekomst met Mullae samen te werken.