Corner Spot

DoelgroepCommunities in DoornakkersCliëntEigen initiatief
PeriodeFebuary 2014 – DoorlopendPartnerGemeente Eindhoven, Cees Donkers

Corner Spot is een lokale co-creatieruimte en een living lab dat dienst doet als ontmoetingspunt voor projecten en mensen in Doornakkers en Eindhoven. Sinds 2014 werkt Corner Spot samen met gemeenschappen, lokale organisaties en de gemeente om sociaal geëngageerde projecten te realiseren in en om Doornakers. Corner Spot maakt innovatie in de wijk toegankelijk door co-designactiviteiten te organiseren, nieuwe sociale projecten te initiëren en praktische netwerken op te zetten. Het is beginpunt van veel van onze sociale wijkprojecten, waaronder Uit de Buurtfabriek, NIEUW/OUD, Door’n Contact en The Wise city.

We kwamen in de buurt in februari 2014 dankzij de hulp van urban designer Cees Donkers. We wilden graag onderzoeken hoe creativiteit en design-denken op lokaal niveau ingezet kan worden en hoe designers samen kunnen werken met diverse groepen mensen. In het eerste jaar probeerden we vooral de wijk te leren kennen, door kleine activiteiten te testen en deel te nemen aan discussies. Via deze activiteiten bouwden we een goede relatie op met de lokale hulporganisatie Vitalis Berckelhof en woningbouwvereniging Woonbedrijf en op basis van deze  samenwerking organiseerden we Social&, het eerste social design evenement in Doornakkers, tijdens Dutch Design Week 2014.

In 2015 kreeg Corner Spot een social design opdracht van de gemeente Eindhoven. Met deze opdracht konden we langlopende projecten ontwikkelen op basis van wat we geleerd hadden uit Social& en ons werk in de wijk. Nu is Corner Spot de plaats waar we samen met verschillende mensen in Eindhoven onze korte en langlopende sociaal geëngageerde projecten ontwikkelen.