Breadcrumbs

DoelgroepBeginners op technologisch gebiedCliëntEigen initiatief
PeriodeJuni 2014 – doorlopendPartnerExperts of technology

Workshops toegankelijke technologie waarin prototypes worden gemaakt van eenvoudige ideeën

Breadcrumbs is een serie workshops waarin mensen kennismaken met toegankelijke modern technologie en ontdekken hoe ze er actief mee om kunnen gaan. We bereiken dit door experts en beginners bij elkaar te brengen in de workshops, waar ze samenwerken en van elkaar leren.

De workshops begonnen als Minsungs afstudeerproject van Design Academy Eindhoven en sinds 2014 hebben we diverse technologieworkshops ontwikkeld en getest vanuit de interesses van de gemeenschappen waarmee we samenwerkten. Met specifieke scenario’s waarin mensen bij elkaar komen en met technologie werken, hopen we dat er geleidelijk duurzame relaties ontstaan tussen experts en technologische beginners, wat weer tot nieuwe vormen van onderlinge samenwerking kan leiden.

We blijven scenario’s ontwikkelen waarin verschillende gemeenschappen over technologie leren en ermee werken. Ondertussen hebben we workshops gedaan met kinderen, studenten en ouderen en hebben we deelgenomen aan maker events. Hieronder volgt een aantal voorbeelden van Breadcrumb workshops:

  • Lights and Designers: introduceert manieren om sensoren te integreren in lichtprojecten, voor designstudenten.
  • Groenten en Geluid: interactieve geluidsinstallaties maken met sensoren en groenten, voor kinderen.
  • Glowing Scarf: Experimenteren met traditionele textieltechnieken en eenvoudige wearable technologie, voor textielhobbyisten.
  • Calculator Room: een klaslokaal verandert in een grote rekenmachine door zakrekenmachines te hacken, voor kinderen en scholen.
  • NETWERK: leer hoe het internet werkt en hoe je je eigen server en website maakt, voor kinderen en tieners.